25 Kasım 2009 Çarşamba

Zayıflarken Hangi Diyeti Yapmalıyız?

İnternet hepimiz için vazgeçilmez bir kaynak olmakta ve google arama motoruna sadece “Zayıflama ve Diyet” yazarak yüzlerce diyet programına ulaşabilirsiniz. Şok diyetler, karbonhidrat diyetleri, sporcu diyetler vb bir çok diyet programı bulmanız mümkündür. Peki zayıflarken hangi diyeti yapmalıyız diye düşündünüz mü? Gazetelerde verilen 1 haftada 5 kilo veriyorsunuz ya da Dr. Ali Veli’nin (isim tamamen uydurmadır) 1 haftada 3 kilo verdiren muhteşem diyeti, J.Lopez diyeti gibi diye bir sürü diyeti sizlere sunmaktadırlar.


Ama unutmayın bu diyetlerin vücudunuza hiçbir yararı yoktur ve sağlıksız kilo vermenize olanak sağlar. Ayrıca her diyet herkese uymamaktadır. Size en uygun diye diyetisyen doktorunuzun sizin alışkanlıklarınızı, vücudunuz ile ilgileri doneleri topladıktan ve bazı testleri yaptıktan sonra size vereceği diyet programı en uygun diyet programıdır.Ancak bu şekilde sağlıklı bir diyet programı ile hızlı ve sağlıklı kilo verebilirsiniz.


Eğer diyetisyen doktorunuza danışmadan internette ya da gazetelerde bulduğunuz zayıflama yöntemlerini uygularsanız ileride verdiğiniz kiloları geri almanız olasıdır. Bu şekilde devamlı kilo alıp vermek vücudunuzun sağlığını bozacaktır. Eğer sağlığınızın bozulmamasını ve zayıflama uğruna sağlıksız bir bünyeye sahip olabilir ve sağlığınızda onarılamayacak hastalıklara sahip olabilirsiniz. Bu yüzden internette veya gazetelerde bulduğunuz diyetleri uygulamadan önce bir diyetisyen doktora danışmalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder