12 Kasım 2009 Perşembe

Taocu Diyet

Bir diyet doğa yasaları çerçevesinde ağırlık kaybetme amaçlı, beden ve bedenin iç uyum genel refah

Tao öğretmenler, aşırı ağırlık kaldırılması için gizli az çok nasıl kendi zevklerine, hava istasyonları ve sindirim sürecine uygun yemek yeme birleştirmek değildir göre dei.

Yin ve Yang hassas dengeyi korumak için bu unsurlar arasındaki etkileşim anlaşılması.

Tüm insan organları bu doktrin-Yin ve Yang göre, ve gıda olan enerjiler için gıda ile enerji yükü karşılık onları beslemek gerekir.

Ayrıca, Yin ve Yang ve pohudey uyum içinde beş temel beğeni ve gıdalardan dört enerjisi ile vardır.

Her beş tatlar bir Nature beş unsurlarının karşılık gelir lida:

• Ekşi: Ahşap

• Bitter: kurumsalseo.com

• Sıcak: Metal

• Tuz: Su.

Gıda Dört Enerjileri vücudun zaman söz konusu gıda yutulur bir serbest ilgilidir. Ve soğuk yatıştırıcı ile (yin özellikleri,,) ve sıcaklık ve ısı (Yang, güç soğutma uyarıcı ve ısı üreten).

Çin felsefesinde, yiyecek seçilen mevsim ve hava hakim, sindirim üzgün çeşitli ağrı ile tutarlı olmalıdır.

Her istasyon için uygun düzeni aşağıdaki gibidir:

• Kış: ısıtma ve gıda canlandırıcı: kırmızı et sıcak baharatlar, tahıllar, pirinç, buğday, baklagiller, fındık, biber ve karabiber ile görmüş. Yiyecek soğuk kaçının (çok Yin).

• Bahar: hafif gıdalar ve sindirimi kolay, çok sıcak ne de çok soğuk değil. Tatlılar tercih ve yağ önlemek, yeşil yapraklı sebze ve lahanası yemek, ana Zencefil baharat olarak kullanarak.

• Yaz: sindirilebilir yiyecek, tercihen sadece tatlı tadı. Et tüketimi azaltın ve meyve, sebze ve hububat tercih. Çünkü sindirim engelleyebilir çok soğuk içecekler istismar etmeyin.

• Güz: gıda ılık olmalıdır. Et ve balık ılımlılık, ancak tüketilebilir çok kahve, biber ve alkol gibi gıdalar Yang kaçınılmalıdır. Meyve ve çiğ sebze yok kötüye.

Taocu diyet bu ilkeler üzerinde ise ekstra kilo kapalı izin doğru beslenme sağlamak için kurulmuştur.

Ardından çok farklı gıdaların doğru kombinasyonu öğrenme sağlamak için bir "örnek", Tao öğretisi göre fx15.

Sadece bir hafta takip edilmesi ve bu zemin dahil sonra bir yaşam boyu beslenme planı kendiniz tarafından hazırlanan bu ilkelere göre istenen ağırlığı korumak için takip edilmesi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder