21 Ocak 2010 Perşembe

Sağlik Yönünden Sigara

Alkol ve uyuşturucu bağımlılığı sadece tüketicinin bedenine zarar verirken, sigara içenler, sigara dumanında bulunan zehirlerden dolayı çevresindekileri de zehirler.

Bilindiği gibi sigara içenlerin çevresinde bulunanlar pasif içici olarak adlandırılırlar. Bunun nedeni kendileri içmedikleri halde bu zehirli maddelerin etkisine girmeleridir.

Sigara içenler yalnız kendilerini değil, çevresindekilerin sağlığını da olumsuz etkileyen bir davranışta bulunduklarından müdahale görürler. Böyle olduğu halde sigara tiryakileri sigara içme hakkına müdahaleyi kişilik haklarına bir müdahale olarak değerlendirip kendilerini savunmaya kalkarlar.
Alkol ve uyuşturucu bağımlılığı sadece onu tüketenin bedenine zarar verirken, sigara içenler sigara dumanında bulunan zehirlerden dolayı çevrelerindekileri de zehirler. Bilindiği gibi sigara içenlerin çevresinde bulunanlar pasif içici olarak adlandırılırlar. Bunun nedeni kendileri içmedikleri halde bu zehirli maddelerin etkisine girmeleridir. Bu nedenle sigara içenler özgürlüklerden başkalarının sağlığını etkilememek için vazgeçmek zorundadırlar. Batı toplumları bu konuda bilinçlendiği için sigara içenlerin toplum içindeki özgüllük alanlarına sınırlama getirmişler, bu kişileri toplum çemberine almışlardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder