24 Ocak 2010 Pazar

Kilo Verme Aşamasina Özel Öneriler

Kilo Verme Aşamasına Özel Öneriler

Bol miktarda lif ve vitamin içerdiğinden mantara ağırlık verin. Soğuk olarak yiyebildiğiniz gibi mantar yemekleri de yapabilirsiniz.

Yemek pişirme yöntemlerinizi gözden geçirin. Haşlamalarda, vitamin ve mineral tuzların önemli bölümü suyunda kaldığından, haşlama suyu atılamamalı mümkünse çorba veya başka bir yerde değerlendirilmelidir. Ayrıca katı yağlar yandıklarında yüksek derecede kanserojen olan benzopiren maddesine dönüştüklerinden, yağların ateşe değmeden akmasını sağlamak için eti dikey ızgaralarda pişirmek gerekir.

Doymuş denilen bazı yağların kalp damar sistemi üzerinde kötü etkileri vardır. Tereyağ, krema, et yağları, şarküteri ürünleri için bu durum geçerlidir. Bunlar yerine damarları koruma özelliğine sahip balık yağı, zeytin, ayçiçeği yağı seçilmelidir.

Gazoz, soda, meyve suları çok şeker içerdiğinden bu içeceklerden kaçınmak gerekir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder