22 Ocak 2010 Cuma

Boynumuzu Nasil Güzelleştirebiliriz?

Ne yazık ki, hepimiz kuğular gibi birer boyna sahip değiliz. Ama bu, çok da önemli bir sorun değil. Önemli olan, soruna doğru yaklaşmaktır. Boynumuz istediğimiz gibi ince, uzun ve narin değilse, onu güzelleştirmenin pek çok yolu var.

Vücudumuzun en narin organlarından biri olan boynumuz maalesef aynı zamanda yaşlanma izleri olan kırışıklıkları da en önce ortaya çıkaranlardan biridir. Devamlı olarak yaptığımız baş hareketleri bu kırışıklıkları davet eder. Yüzümüz öylesine ifadeli ve bin bir anlamlı vitrindir ki, gözlerin, dudakların veya alnın etrafındaki birkaç kırışıklık önem taşımayabilir. Oysa boyun farklıdır, onun üzerindeki kırışıklar insanın yaşını hemen ortaya çıkarır.

Boynunuzun güzel olabilmesi için, özellikle yorgunluktan bitap düştüğünüzde veya gün boyu yüz yüze geldiğiniz stres durumunda yapacağınız birkaç küçük egzersiz ( örneğin öne eğilip kalkmak ) ummadığınız ölçüde işe yarar. Başı iyice arakaya döndürmek, yukarılara bakmak gibi hareketler ise pek yararlı değildir. Çünkü omurganın eğrilmesine sebep olabilir. Çeşitli boyun hareketi yapmanın, güzelliğin yanı sıra artroz sorunları içinde yararlı olduğunu unutmamak gerekir.
Kollarla zor hareketler yapmaktan kaçının. Buna karşılık, uyurken ince yastık kullanmak, çeneyi önde tutmak dikkat edilmesi gereken hususlardandır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder