24 Ocak 2010 Pazar

Montignac Diyeti

Montignac Diyeti
Ünlü Fransız beslenme uzmanı Michael Montignac’ın tüm dünyada yankı uyandıran diyetinin çıkış noktası; besinleri ayrıştırmak. Montignac prensiplerine göre gıdalar sınıflandırılıyor. Enerji veren proteinler, glusitler ve yağlar, enerjik olmayan lifler, su, vitamin ve mineraller birlikte alınmıyor.

Yöntemin temel ilkesi protein ve yağ içeren gıdalarla karbonhidratları birbirinden ayrı tüketmek. Montignac diyetinde önemli olan bir başka nokta ise; damak tadına kısıtlama getirmeden zayıflama sağlamak. Aynı şekilde proteinli besinler ile karbonhidrat içerenleri de birlikte yemek doğru değil.

Böylece vücuttaki yağ deposu şişmiyor, yağdan alınan kalori oranı da dengelenmiş oluyor.

Montignac Diyeti iki aşamayı içeriyor.
1.Aşama: Hızlı kilo kaybı ve canlılık kazanma
2.Aşama: Sonsuza kadar sürecek istikrarlı dönem

Bir Günlük Örnek Menü

KAHVALTI ÖNCESİ
Sıkılmış 2 limon suyu
2 Kivi

KAHVALTI
2 kase yağsız yoğurt
Tahıl gevreği
Kafeinsiz kahve

ÖĞLE YEMEĞİ
Zeytinyağlı salata
Pirzola
Sebze tabağı
Peynir

ARA ÖĞÜN
1 elma


AKŞAM YEMEĞİ

Tavuk yahni
Salata
Yoğurt

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder