Montignac Diyeti
Ünlü Fransız beslenme uzmanı Michael Montignac’ın tüm dünyada yankı uyandıran diyetinin çıkış noktası; besinleri ayrıştırmak. Montignac prensiplerine göre gıdalar sınıflandırılıyor. Enerji veren proteinler, glusitler ve yağlar, enerjik olmayan lifler, su, vitamin ve mineraller birlikte alınmıyor.
Yöntemin temel ilkesi protein ve yağ içeren gıdalarla karbonhidratları birbirinden ayrı tüketmek. Montignac diyetinde önemli olan bir başka nokta ise; damak tadına kısıtlama getirmeden zayıflama sağlamak. Aynı şekilde proteinli besinler ile karbonhidrat içerenleri de birlikte yemek doğru değil.
Böylece vücuttaki yağ deposu şişmiyor, yağdan alınan kalori oranı da dengelenmiş oluyor.
Montignac Diyeti iki aşamayı içeriyor.
1.Aşama: Hızlı kilo kaybı ve canlılık kazanma
2.Aşama: Sonsuza kadar sürecek istikrarlı dönem
Bir Günlük Örnek Menü
KAHVALTI ÖNCESİ
Sıkılmış 2 limon suyu
2 Kivi
KAHVALTI
2 kase yağsız yoğurt
Tahıl gevreği
Kafeinsiz kahve
ÖĞLE YEMEĞİ
Zeytinyağlı salata
Pirzola
Sebze tabağı
Peynir
ARA ÖĞÜN
1 elma
AKŞAM YEMEĞİ
Tavuk yahni
Salata
Yoğurt
24 Ocak 2010 Pazar
Montignac Diyeti
Etiketler:
dengeli diyet,
diyet yöntemleri,
diyetler,
montignac diyeti,
sağlıklı diyet
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder