10 Şubat 2012 Cuma

Sporcu Beslenmesinde Temel Yapı Taşları

Sporun her insan için faydalı olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Spor yapmak vücudu dinlendirir fazla yağlardan kurtarır. 

Sporcu Beslenmesi ise; Sporcular spor yaparak günde binlerce enerji yakar ve işte bu yakılan enerjinin doğru beslenme ile vücuda tekrardan alınması gerekir.

Sporcuların düzenli beslenmesi veya sporcu besinlerinden kullanması şarttır. Özellikle de kas üzerine çalışanlar sürekli yağ yakar ve vücut belirli bir süre sonra şekillenmeye başlar. Sporcu besinlerini hemen hemen her dalda ki sporcuların kullandığını biliyoruz.

Bu besinler de ağırlıkla neler vardır yan etkileri nelerdir derseniz. Sporcu besinlerinin içerisin de ağırlıklı olarak amino asitler vardır. Amino grup asitler proteinlerin yapı taşı olarak bilinir.

Amino asitler ve Whey Protein de içeren sporcu besinlerini kullanmak sporcular için artı enerjidir. Bu ürünlerin yan etkisi yoktur düzenli bir şekil de kullanılması gerekmektedir. Vücut ilk olarak enerji oluşumu sırasın da şuna dikkat eder birincisi protein ikincisi karbonhidratlar son olarak da yağlardır. Bu şekil de çalışır ve aldığımız gıdaları bu şekilde eritir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder